BRANDING & CONTENT

CrossFit Cargo

CrossFit Cargo is een hechte sportcommunity in DOK Noord, Gent. Sportievelingen bouwen er sinds begin 2016 met coaches en teamgenoten op eigen tempo aan een gezonde levensstijl en sterk sociaal netwerk. In samenwerking met eps & kaas zorgde ik voor een strak concept & heldere copy.

Background Image

Situatie

Begin 2016 opende CrossFit Cargo de deuren in Dok Noord. Een nog vrij onbekende sporttak in een gloednieuwe site in Gent. Coach Eline & Pieter hadden nood aan een sterk merk en opvallend concept om hun CrossFitbox zo goed mogelijk te kunnen lanceren.

Background Image

Challenge

  • Sportief positioneren en branden van een nieuwe marktspeler t.o.v. bestaande box in Gent, inspelend op maatschappelijke en gezondheidstrends.
  • Communiceren van een vrij onbekende sporttak naar het brede publiek: nood aan verduidelijkende, laagdrempelige copy.
  • Vertalen van de waaier aan keuzemogelijkheden en abonnementen in een verhelderend concept.
Background Image

Resultaat

We vertaalden de troeven van CrossFit Cargo in een strak logo en ontwapenende illustraties die consequent terugkeren in de communicatie, zowel online als offline. Met succes. Want op die manier spraken we ook de twijfelaars en eerder afwachtende groep jonge vrouwen aan, die zich voorheen nog lieten afschrikken door termen als ‘gewichtheffen’ en stoerdere huisstijlen. Ook de copy en foto’s zetten deze gedachte kracht bij. CrossFit Cargo is er voor iedereen.

Uitwerking in samenwerking met eps & kaas.

Naar de website

Background Image

Soortgelijke brandingsopdrachten

Travel: Socrates ProjectsThe Pioneers, Atacama, Wild Alaska.
Lifestyle: The Boxy’s.
Coworking spaceDokwerkers.
OnderwijsveldEekhout Academy.

Met onze communicatie hopen we zoveel mogelijk mensen warm te maken voor de voordelen van onze sport. Vele mensen laten zich afschrikken door gewichten of moeilijke sporttermen. Lien wist onze laagdrempelige, sympathieke aanpak mooi om te zetten in een concept met heldere copy.

ELINE TIMMERMANS – CROSSFIT COACH