STRATEGIE & INNOVATIE

Eekhout Academy

Eekhout Academy biedt een waaier aan deskundige opleidingen voor onderwijsexperts. Ze streven zo naar professionalisering van het onderwijs in de brede zin van het woord. In samenwerking met digitaal bureau eps & kaas werkte ik niet alleen aan een nieuwe naam en een frisse rebranding, maar voorzag ik ook alle communicatietools die ze nodig hadden om de leerkrachten en directies vlotter te bereiken.

Background Image

Situatie

Eekhoutcentrum vzw was al decennia lang een gevestigde waarde en betrouwbare opleidingsaanbieder voor onderwijsexperts in West-Vlaanderen. Om niet alleen vandaag, maar ook morgen een relevante marktspeler en opleidingsaanbieder te blijven, wilde Eekhoutcentrum vzw zich snel heruitvinden.

De directie kwam aankloppen om het merk samen sterker te positioneren binnen een dynamische nascholings- en opleidingsmarkt in volle transitie. Alleen zo zouden ze het verschil (zichtbaar) kunnen maken ten opzichte van een snel groeiend aantal concurrerende aanbieders, zowel publieke als private.

Background Image

Uitdagingen

Een eigen koers varen en sterke positie behouden binnen een zeer dynamische, voortdurend veranderende markt.

Meerwaarde blijven bieden t.o.v. gratis (online) initiatieven en onrechtstreekse concurrenten (vb. boekpromoties uitgeverijen).

Het omvormen van een bestaande perceptie (Eekhoutcentrum = duur) naar een relevante perceptie (Eekhoutcentrum = een innovatieve community van/voor nascholingsexperts, die betaalbare topkwaliteit levert). Door de vrijheid van informatie en de netwerkmaatschappij, waant iedereen zich allesexpert.

Het positief benaderen van een breed opleidingsaanbod, zonder de geïnteresseerde de kans te geven zichzelf erin te verliezen.

Het overtuigen van een bijzonder kritische, tweekoppige doelgroep (zowel directies als leerkrachten) door middel van één sterke boodschap. In onze complexe maatschappij is de doelgroep niet eenvoudig te segmenteren.

Background Image

Resultaat

Een nieuwe naam, bijhorende huisstijl en duidelijkere strategische identiteit. Alle communicatiekanalen en -dragers werden onder de loep genomen en herdacht, tijdens snelle design sprints, service design thinking workshops en creatieve brainstorms onder begeleiding.

Alle ideeen werden uitgebreid getest via gebruikersgesprekken en resonansgroepen. Dat resulteerde in een eigen magazine, ter vervanging van de dikke catalogi en een uitgebreide toolkit en leidraad voor directieleden.

‘Veranderingen tot op strategisch niveau zijn nooit makkelijk doorvoerbaar. Door de intense samenwerking en vele overlegmomenten slaagden we erin de hele interne staf gemotiveerd mee te krijgen. Iedereen werkte samen toe naar een nieuw, succesvol verhaal.’

PETER VAN DE MOORTEL – DIRECTEUR EEKHOUT ACADEMY

#EEKHOUTACADEMY

SOORTGELIJKE STRATEGIE VOOR MUSESCORE, SOCRATES PROJECTS, THE PIONEERS