PUBLICATIE & BOEK

The Ratpack Agency

Begin 2016 besluiten Chris De Backer (serial entrepreneur) en Stijn Van Cauwenberghe (high-level funding consultant voor startups en gevestigde SME’s) de handen in elkaar te slaan en vanuit hun complementaire achtergronden een eigen crowdfunding agency op te starten. Dat resulteert in een growth hacking experiment met meer dan 80 topexperten in marketing, design en crowdfunding. Ik bundelde de inzichten uit deze intensieve 2 maanden, met 10 avondsessies en interviews in een Engelstalige publicatie.

Background Image

Situatie

Naar analogie met de beste crowdfundingcampagnes, besloten Chris & Stijn hier al lang voor de launch een stevige buzz rond te creëren. Ze kickstartten hun project met 10 kickoff sessies in Gent en Antwerpen, over marketing, design en business. Inspirerende avonden waarop ze Vlaanderens meest intrigerende en ervaren individuen informeel rond de tafel verzamelden. Van marketeers, start-up founders en product designers, tot journalisten en bloggers.

Ze gingen op zoek naar een blogger die de essentie uit 10 creatieve sessies kon puren en de inzichten en knowhow op het einde van de rit kon bundelen in een publicatie.

Background Image

Uitdaging

  • Meer dan 50 uur aan gesprekstof & vakjargon van 80 experts omzetten in een heldere publicatie. Inclusief analyse en Engelstalig blogbericht 24u na elke sessie.
  • Aanvullen van de sessies met eigen inzichten en open reflectievragen. Opstellen en uitvoeren van 10 diepteinterviews met The Ratpack Heroes.
  • Uitschetsen van een publicatiestructuurRedactionele opvolging van het project. Begeleiden van eindredactie.
  • Strakke deadline: Briefing 23 januari. Start eerste sessie op 1 februari. Laatste sessie 16 maart. Boekvoorstelling & launch 1 week na de laatste sessie.
Background Image

Resultaat

Een Engelstalige publicatie van 92 pagina’s met de gebundelde inzichten van 10 intensieve avondsessies en 10 extra diepteinterviews. Een uitvoerig gesprek en scherpe discussie over marketing, journalistiek, bloggen, product design en crowdfunding.

 

Bestel het boek     Naar de blog

I had the chance to collaborate with Lien on our publication, for which the deadline was very tight. Besides the great quality of her writing (despite serious time pressure), I mainly appreciated that she took ownership of the project and understood when / where extra effort was needed.

STIJN VAN CAUWENBERGHE – FOUNDER

#THERATPACK

SOORTGELIJKE PUBLICATIES VOOR
STUDIO DOTT, UITGEVERIJ PELCKMANS, VAN IN, ABIMO
THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY TRAVELLERS (BOOK)