STRATEGIE & INNOVATIE

VRT Start-up

VRT Start-Up is een kleine innovatiehub die de VRT uitdaagt en bijstaat om haar missie op een nieuwe manier uit te voeren. Als extra freelancekracht ondersteun ik het vaste team met conceptueel & strategisch advies. Samen zoeken we via design thinking processen en design sprints naar nieuwe inzichten, producten, formats en processen voor mediamakers en merken.

Background Image

Start-up processen

Om niet alleen vandaag, maar ook morgen voor een brede doelgroep relevant te blijven, moet de VRT snel en flexibel zijn. En precies daarbij schiet VRT Start-up te hulp. Het kleine, flexibele team krijgt de ruimte om binnen de VRT los van bestaande structuren te experimenteren.

We LEREN door te DOEN. Samen met gebruikers, mediamakers en ander creatief talent.
We gaan op zoek naar wat de VRT kijkers en luisteraars nodig hebben. Dat kunnen concrete formats en producten zijn. Of nieuwe inzichten en processen waar redacties mee aan de slag gaan. Uiteindelijk krijgen de sterkste ideeën een plekje binnen de VRT.

Background Image

Trajecten

  • Met de Nieuwshub palmden we enkele maanden de nieuwsvloer in. Samen met journalisten van DeRedactie, Canvas, Radio 1 en duidingsprogramma’s als TerZake, De Afspraak zochten we naar strategische tools en manieren om nieuws op nieuwe kanalen te verspreiden.
  • Tijdens audiotrack ‘Hack the Sound’ gingen we in een voortraject en vier design sprints op zoek naar de mobiele en on-demand mogelijkheden van audio. We prototypeerden een car app, bouwden een MVP voor een connected device, brainstormden over nieuwe features voor RadioPlus en dachten na over nieuwe audio storytelling content.
  • Intussen ging ook Studio OpenVRT van start. Het werd een springplank voor de mediamakers van morgen. Het nieuwe initiatief nodigt de creatieve community uit om samen aan de slag te gaan. Van het experimenteren met nieuwe technologieën tot een concrete opdracht van een VRT merk uitwerken. Onder intensieve begeleiding van topexperts en met open toegang tot de tools van de VRT.
Background Image

Next up

In de toekomst willen we deze VRT Start-up methodieken en creatieve mindset zoveel mogelijk delen. Daarom bouwen we intensief aan een DIY Media Innovatie Toolkit en werken we aan een intern Innovatiefonds. Kennis delen, inspireren, verbinden en versterken!

Naar de website

Lien stapt snel mee in interne processen. Verhelderen van complexe methodieken en het strategisch onderbouwen van concepten en formats zijn ongetwijfeld haar sterkste kant. Haar sociaal engagement en mensgerichte blik maken haar een perfecte match met de VRT.

EZRA EEMAN – HEAD VRT START-UP

#VRTSTARTUP

SOORTGELIJKE STRATEGIE VOOR
MUSESCORE, SOCRATES PROJECTS,
THE PIONEERS, EEKHOUT ACADEMY